2015. jún 07.

Kéksajtos brokkoli krémleves fokhagymás krutonnal

írta: SANTA BROS
Kéksajtos brokkoli krémleves fokhagymás krutonnal

11304465_10204729868227105_454047772_n.jpg

11329550_10204729868267106_1289960487_n.jpg

 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes burgonya
  • 35 dkg brokkoli
  • 1 l zöldségleves
  • 10-15 dkg kéksajt (ebből sosem elég)
  • 2 db/ szelet kifli vagy magvaskenyér
  • 2 gerezd fokhagyma

11429906_10204729868387109_1556593094_n.jpg11304236_10204729868427110_1309410437_n.jpg

 Egy kis olívaolajon megpuhítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Ha üveges a hagyma, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, majd a rózsáira szedett megmosott brokkolit.

11328840_10204729868627115_1878483305_n.jpg11358844_10204729868707117_31982423_n.jpg

Ezután felöntjük a zöldséglevessel és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek és a zöldségek megpuhuljanak. Ha minden zöldség tökéletesre puhult, hozzáadjuk a kéksajt felét. A sajttól krémes és pikáns lesz a leves. Megvárjuk amíg a tűzön elolvad a sajt utána következhet a mixelés. Egy botmixer segítségével krémesítjük a levest.

11348912_10204729868547113_1136643524_n.jpg

11420025_10204729868787119_553539693_n.jpg

 Már csak a krutonok vannak hátra. Felkarikázzuk a kifliket vagy felkockázzuk a kenyeret. A tűzhelyen egy serpenyőt hevítünk kis olívaolajon megpirítjuk őket, majd megkenjük fokhagymával. A leves mellé tálaljuk a maradék felkockázott kéksajttal.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Gasztronómia Santabross kitchen Kék sajtos brokkoli krémleves Mit főzz ma