2015. jún 01.

Bútor tuning!

írta: SANTA BROS
Bútor tuning!

Meg van a szék amit kerestünk!


A nappali átalakítás útnak indult, elkészültünk első bútorfelújításunkkal a fésülködő asztalkával, így jöhetett is a következő darab. Nem telt el sok idő és újabb régi darabra bukkantam egy hirdetési portálon! Egy ütött kopott széket vettem egy bácsikától, azt mesélte még az anyukájáé volt. Így a felújítás örömével, és azzal a tudattal kezdtünk bele a munkába, hogy a szék életében valami új fog kezdődni. :D

Azt egyből tudtuk, hogy fehér színt fog kapni, viszont így a régi kárpit már egyáltalán nem passzolt hozzá. A következő küldetés a megfelelő kárpit megtalálása volt. Miután megláttuk egy hobby boltban a hortenziás anyagot, egyből tudtuk ez fog csak igazán passzolni, ahhoz az elegáns székhez amit megálmodtunk magunknak.

Hozzávalók:

11291966_10204692947104100_524467279_n.jpg

Minden hozzávalónk megvolt így első lépésben következett a festés. Ismét a Decor Paint Soft dekor festéket használtuk. (ha már egyszer bevált )

Ezután megcsiszoltuk egy picit, így olyan puha lett a felület mint a babapopsi. Most az utókezelésként a Pentart matte varnish matt lakkot használtuk. Ezzel tartósabbá és vízhatlanná tettük a felületet. 

Már csak a kárpitozás volt hátra! Belevágtunk, kihúztam a régi kárpitszegeket addig a feleségem kiszabta az anyagot, az előző méretei alapján. Egy kicsit nagyobbat vágtunk, így  mikor szegecseltünk mindig egy picit visszahajtottunk, ezzel elkerülve azt, hogy az anyag később bomlásnak induljon.

Kétórás kalapálás,és a szomszédok kínzása után, minden szeg a megfelelő helyre került, szépen sorba egymás után.

 A végeredmény magáért beszél:

 

santa_brosfac.jpg

Szólj hozzá

DIY Lakberendezés Vintage Inspiráció Otthon Pentart Textúra Decor Paint Soft Bútor tuning Bútorfelújítás Santabros bútortuning