2016. okt 16.

Ne dobd ki! Adj neki új életet!

írta: SANTA BROS
Ne dobd ki! Adj neki új életet!

14741725_10207876290525696_1754214006_n.jpg

A következő bútordarabot ajándékba kaptuk! Rögtön láttuk benne a fantáziát! Mint tudjátok inkább új életet adunk egy ilyen csodának, mint, hogy kidobjuk! Sokkal masszívabbak és kidolgozottabbak, mint 21.sz- i utódjaik! Arról nem is beszélve, hogy mindnek külön sztorija van! 

A bútort először jó alaposan megtakarítottuk, majd indulhatott is a festés! Ismét Pentart Dekor paint soft fehér színt választottunk! Tudom unalmas már a fehér, de a jövőben a baba szobában kap majd helyet így a kiegészítőkkel kombinálva tökéletes párost fog alkotni az ággyal és a többi bútorral! 2 réteg festés után indulhatott egy kis csiszolás, ehhez finom csiszolópapírt használtunk! Itt- ott előbukkan az eredeti barna szín, már ekkor tudtuk jól fog passzolni a bútor fogantyúihoz!

Ezt követően jött a jól bevált lakkozás Dekor  varnish matte lakkal, ez egy vízbázisú,matt befejezőlakk! Mi általában mindig ezzel fejezzük be a munkát! Most már csak a bútorgombok maradtak hátra! Itt egy zseniális Pentart családtagot próbáltunk ki a folyékony fémet (a liquid metal réz színét). Nem akartunk új gombokat, mert különlegesnek találtuk az eredetiket! A festék nagyon jól fedett, a legfontosabb alaposan felrázni mielőtt használjuk! Szerintünk nagyon szépek lettek! A végén átkentük őket Pentart glossy varnish fényes lakkal, ezzel is fixálva és stabilizálva élettartalmát! 

Egyenlőre az étkezőnkben kapott helyet, de hamarosan ékes dísze lesz a babaszobánknak és ehhez csak egy kis festékre és ötletre volt szükség! Ha bármilyen kidobásra ítélt bútort találtok, mentsétek meg, hiszen a tuningok palettája határtalan! Bútor tuningra fel! Legyen még hosszabb élete és története minden tárgynak! Varázsszó  a határtalan kreativitás!

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon!

insta.jpg

santa_brosfac_2.jpg

Szólj hozzá

DIY Lakberendezés Vintage Inspiráció Home Pentart Textúra Decor Paint Soft Bútor tuning Schabbychic Bútorfelújítás Santabros bútortuning Santabros a facebook-on bloggerwork