2019. dec 13.

Így készíts mókás karácsonyfa díszt.

írta: SANTA BROS
Így készíts mókás karácsonyfa díszt.

Édes karácsonyt mindenkinek!

Ha te is szeretsz kézzel készített karácsonyi ajándékot adni a családnak, vagy csak azzal dekorálni amit te magad készítettél, akkor mindenképp olvasd el ezt a DIY ötletet, mert  imádni fogod! Ki ne szeretné gyermekkorunk kedvenceit a csörgő pénzzel működő rágó és cukorka automatákat, amik sorban sorakoztak, a családi utazásainknál a szállodák halljában vagy a boltok kijáratánál. emlékszem, amikor óriási szemekkel kértük a szüleinket azért, hogy végre elcsavarhassuk a kallantyút a hatalmas műanyag búra alatt. Most picit a gyermekkor emlékét csempésszük be minden szerettünk ajándékaként annak, akinek ezt kis karácsonyi apróságot készítjük. 

img_9890.jpeg
Kép:SantaBros

AMIRE SZÜKSÉGED LESZ: 

  • egy átlátszó üveg vagy műanyag gömb
  • agyag terrakotta pici cserép, ami pont passzol a gömb átmérőjéhez (Ezt a legtöbb hobby boltban vagy barkács áruházban megtalálod.)
  • ragasztó pisztoly
  • apró színes cukorkák
  • piros színű festék spray
  • fém üdítős doboz fülé
  • fekete alkoholos filc

Kép:SantaBros

 

Első lépésben a pici cserepünket fogjuk lefesteni. Ehhez jó alaposan por és zsírtalanítjuk a tárgyat, legalább egy percig felrázzuk a festékszórónkat, erre azért van szükség, hogy a benne lévő gáz és a festék pigmentek jó alaposan összekeveredjenek, így egyenletes felhordást biztosít majd. 25- 30 cm távolságban fújjuk a cserepünkre. Inkább két vékony réteget használjunk a tökéletes végeredményért.

 

Kép:SantaBros

 

20 perc száradás után, ha elkészültünk, a flakont fejjel lefelé fordítva fújjuk, meg amíg csak a gáz nem jön ki belőle, ezzel elkerülve a szórófej beszáradását. 

Miután a festett cserepünk elkészült, átfordítjuk és a cserépnek az aljára a ragasztjuk az átlátszó gömbünket, ehhez ragasztópisztolyt használunk. Már csak a cukrot kell beleszórnunk a gömbbe és az üdítős flakon nyitóját is felragasztani a cserépre, ez fogja jelképezni a kallantyút és a lyukat ahol a cukorkák kiesnek.

 

 Kép:SantaBros

Ha mindennel elkészültünk szórhatjuk a cukrot az üresgömbünkbe. Ízlés szerint nagyjából a feléig érdemes feltölteni, hogy mutatós legyen.

 

 Kép:SantaBros

A tetejét egy masnival és egy szalag akasztóval dekorálhatjuk még. Így könnyedén felakaszthatjuk a fánkra is.

 

 Kép:SantaBros

Ez a roppant egyszerű és nagyon mutatós egyedi ötlet, ami tökéletes lehet ajándék kísérőnek, karácsonyfadísznek vagy csak dekorációinak. Megtölthetjük minden ismerősünk kedvencével, beleszórhatjuk akár egy forró csokoládé hozzávalóit is, egy mellé csatolt recepttel, tökéletes ajándék lehet mindenkinek.

Reméljük ti is kipróbáljátok ezt a roppant egyszerű DIY ötletet és édes lesz mindenki karácsonya. 

EZ a DIY ötlet a KidsOasis jóvoltából készült. Hasznos utazási tanácsokért, ötletekért és helyekért kattints IDE vagy a logóra!

utazik-a-csalad-logo.png

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon! Rengeteg ötlettel és tartalommal várunk. A megosztásokat és a like-okat köszönjük!

  

.

Szólj hozzá

DIY Karácsony Lakberendezés Inspiráció Otthon Kiegészítők KidsOasis novasolspray utazikacsalád