2020. feb 04.

Így készíts mókás farsangi álarcot papírtányérból.

írta: SANTA BROS
Így készíts mókás farsangi álarcot papírtányérból.

farsangial10.jpg

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy a születésnapi partira a kelleténél több papírtányért vásárolt. Most mutatunk egy ötletet nektek, hogyan tudjátok teljesen új formában újrahasznosítani ezeket a maradék tányérokat.

Elérkezett a farsangi időszak így sokat törjük a fejünket, hogyan is készíthetünk egyedi, mégis mutatós álarcokat a gyerekeknek. Ezzel a DIY ötlettel nem tudtok mellé lőni, hiszen nem csak nagyon aranyosak de rendkívül környezetbarát anyagokból készülnek, akár a gyerekek közreműködésével is.

 

Most megmutatjuk hogyan tudtok egyszerűen néhány alapanyagból egy zebra és egy oroszlán álarcot készíteni.

Hozzávalók a zebrás álarchoz:

 • papírtányér

 • ragasztópisztoly

 • fekete fotókarton

 • fekete és rózsaszín zsírkréta

 • vízbázisú festékszóró ( ez kihagyható)

 • olló

 • papír szívószál.

 • fehér karton

 

Így készítsd el a zebra álarcát.

 

Első lépésként készítsd elő az álarc alapanyagait, majd a fekete fotókartonból és fehér kartonból vágd ki a megfelelő formákat, amiket előtte érdemes ceruzával megrajzolni. A fekete kartonból egy téglalap és egy ellipszis formát kell kivágni, a fehérből pedig a két fülét a zebránknak.

Ha mindezzel elkészültél, rajzold meg a szemek megfelelő helyét a tányéron, vedd figyelembe, mekkor pofira méretezed, majd egy olló segítségével vágd is ki. Ezután a már kivágott fekete téglalap tetejét vagdosd be, nem kell, hogy szabályos legyen ez fogja alkotni a zebra séróját.

Ha mindezzel megvagy akkor még egy picit rajzolunk a zsírkrétákkal. A pofijára megrajzoljuk a csíkokat feketével, a fülére pedig két kis rózsaszín boltív formát pingálunk. Most már csak annyi van hátra, hogy a fekete kartonból rajzolt elipszisre a rózsaszín festékszóró segítségével fújjunk, két apró kis pöttyöt az orrlyukaknak.

Utolsó lépésben, ragasztópisztoly segítségével összeragasztjuk az elemeket. A papír szívószálat a tányér oldalsó hátuljára rögzítjük így, könnyen az arcunk elé tudjuk majd tenni az álarcunkat. Ilyen egyszerűen el is készült a csíkos zebra álarcunk. 

 farsangial6.jpg

Hozzávalók az oroszlános álarchoz:

 

 • papírtányér

 • ragasztópisztoly

 • fekete fotókarton

 • barna zsírkréta

 • vízbázisú festékszóró (sárga és barna színben)

 • olló

 • papír szívószál

 • raffia

 

A papírtányért először sárga vízbázisú festékszóróval fújtam le. Majd 10 perces száradás után itt- ott barnával is befestettem. Félretettem száradni( 20 perc után meg is szárad). Ezt követően megrajzoltam a szemek helyét majd egy olló segítségével kivágtam, fekete fotókartonból egy hosszúkás szív formát vágtam ez lesz az oroszlán orra.

 

Zsírkrétával megrajzoltam a bajuszát és a száját. majd megfordítottam a tányért és ragasztópisztoly segítségével sorban felragasztottam a raffiát így készült el a hatalmas sörény. A papír szívószálat itt is az álarcunk oldalsó hátuljára rögzítjük. Ilyen egyszerűen pár lépésből csak a kreativitásunk szabhat határt és bármilyen figurát, álarcot elkészíthetünk.

Így a farsangi időszak beköszöntével , ami vízkerszttől húshagyókeddig tart, bátran megjelenhetünk a farsangi lakomákon, bálokon, mulatságokon. Ezek az összejövetelek, karneválok a tél búcsúztatására jönnek létre a népi hagyományok szerint.

A legismertebb karneválok például a riói és velencei karnevál, Magyarországon pedig ennek az időszaknak a leghíresebb eseménye a mohácsi busójárás.

Eresszétek el fantáziátokat és készítsetek minél színesebb és egyedibb álarcokat ti is az újrahasznosítás jegyében.

 

EZ a DIY ötlet a KidsOasis jóvoltából készült. Hasznos utazási tanácsokért, ötletekért és helyekért kattints IDE vagy a logóra!

utazik-a-csalad-logo.png

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon! Rengeteg ötlettel és tartalommal várunk. A megosztásokat és a like-okat köszönjük!

Szólj hozzá

család farsang DIY Inspiráció kidsoasis pintyplus pintyplusaqua utazikacsalád kreatívprojekt APABLOG családbarátszálláshelyek