2020. ápr 19.

Így éld túl a karantént gyerekekkel.

írta: SANTA BROS
Így éld túl a karantént gyerekekkel.

Kreatív ötletek szülőknek és gyerekeknek.

Összegyűjtöttem nektek négy szuper elfoglaltságot, ami nem csak a karantén idején lesz fantasztikus program a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt.

 94217664_1289984161380536_916647493863735296_n.jpg

 

Szentendrei Judit- Mézes cukrászda

 

91836722_161388475410342_3858951192591728640_o.jpg

kép:Forrás

Hoztam nektek egy könyvajánlót , ami nem csak azért igen fontos számomra mert személyesen is ismerhetem az írót Szentendrei Juditot, hanem azért is mert az első pillanattól magával ragadt a történet engem is, és a gyerekeket is. Nagyon ritkán olvasok olyan mesét manapság, ami a szülők számára is érdekes és izgalmas.

Bella a kislányom három éves múlt, kicsit koravén, így bátran belemertem kezdeni vele ebbe a könyvbe. Ezekben az időkben, amikor igyekszünk otthon minél jobban és tartalmasabban lekötni a gyereket a legjobb fegyveremnek bizonyult ez a könyv. 

Nem csak a történet kacifántos, tanulságos, és a jelenlegi helyzetünkhöz teljes mértékben  hasonlósága miatt, hanem a benne rejtőző meglepetések is külön programokat tartogatnak nekünk.

Az alap történet szerint négy teljesen más karakter, és korban eltérő személynek kell együtt élni a mindennapokat a véletlennek köszönhetően.

Ott van például Karola aki fiatal korának köszönhetően csak saját magával és a szépségének teljes körű megóvásával foglalkozik. Vele a legnagyobb kontrasztban találjuk Katalin anyót, aki a legidősebb a társaságban, így a már berögzött szokásait, szundításait nem szereti ha bárki is megzavarja. De nem feledkezhetünk meg Valérról sem aki edzés programjával állítja feje tetejére az egész házat. A kedvenc karakterem, Paula aki próbál mindenki kedvében járni és igyekszik békét teremteni a sors által összeboronált kis csapatban. 

Arról, hogy ez a négy teljesen különböző karakter mihez kezd ezzel a helyzettel, összefognak egy kreatív ötlet miatt, vagy saját szokásaik irányítják továbbra is az életüket az kiderül a meséskönyvből.

Annyit bizony elárulhatok, hogy Katalin anyó sütemény receptjeit, és a hangos veszekedéseket, és annál meghatóbb kibéküléseket  nyomon követhetjük egészen mese végéig.

Rendeljétek meg hiszen, a könyv fantasztikusan fordulatos, tanulságos, nagyon mai, és hihetetlenül fejlesztette Bella szókincsét. Ami külön jó, hogy vannak benne recepteket, amiket egy következő közös programként készítettük el.

 

Ha csak egy könyvet szeretnél manapság megrendelni akkor, ez legyen az, mert minden benne van, amire a mai gyerekeknek és szülőknek szüksége van.

A könyvet ide kattintva találod.

A másik szuper dolog egy társasjáték, de nem ám az a leülök és dobálom a dobókockát féle, hanem egy igazi mókás testmozgással egybekötött szórakozás az egész családnak.

 

Ez a Jógakaland.

 

93514807_857860741346911_790365727260409856_n.jpg

A Tábori jógakaland, egy igazi társasjáték az egész családnak nem csak kitartásra, önfegyelem, kreativitásra és bátorságra ösztönöz de a sport szeretetét is magában foglalja. 

A játék folyamán körbe-körbe kell haladni Jógaország erdejében. Ha valaki rálép egy számozott mezőre, akkor húz egyet a 12 feladat kárytából, és elvégzi a rajta található gyakorlatot, amiért cserébe kap egy Durmi maci aranyérmet. Ebből nyolc darabot kell összegyűjteni a kiosztott gyűjőkártyán, vagyis 8 jógás gyakorlatot mindenképp meg kell csinálni a játék folyamán, hiszen csak ezután érhet célba! 


Vannak olyan feladatkártyák, amiken QR kódot is találtok. Ha ezeket leolvassátok az okoseszközötökkel, akkor varázsszerűen megjelenik egy videóban a jógaoktatónk, Csák-Iványi Réka, hogy megmutassa nektek, hogyan kell elvégezni az adott feladatot. Természetesen sok extra mező és kihívás várja még a játékosokat a kaland folyamán, úgyhogy garantált az izgalom és a szórakozás a Barátok, vagy az egész Család számára:)

(Forrás:Katt ide)

A társashoz kihagyhatatlan az Erdei jógakaland  mesekönyv, szuper történeten szövi át a jóga szeretetét ahol gyermekünk az első pillanatól a történet főszereplője lesz.

Az erdei történetben a jógázás elemei egy mesekeretre vannak felfűzve, és ahogy a mesében gördülnek egymás után szépen a mondatok, úgy jönnek a gyakorlatok is folyamatosan áramolva. A mese főszereplője újabb és újabb izgalmas kihívásokkal találja szembe magát, amiket úgy tud teljesíteni, ha elvégzi az adott jógagyakorlatot. Így észrevétlenül lehet a gyerekek mindennapjaiba belecsempészni a jógázást, aminek számtalan jótékony hatása van, például segíti az érzelmek megélését és kifejezését, a koncentrációt és a mozgásfejlődést.

Forras: Katt ide.

Itt találod a társast és a könyvet.

 

Rajzoló és szinező

 

A negyedik szuper karantén ötlet egy fantasztikus színező, ami a bölcsisektől a kisiskolások fantasztikus kikapcsolódás és fejlődési lehetőség a gyerekeknek.

 

A könyvet két anyuka hozta létre, Jónás Erika ötleteivel karöltve Dobszayné Jankó Timi illusztrált.

A könyv úgy lett kialakítva, hogy egyik oldalán színezni a másik oldalán rajzolni lehet. 100 egyszerű kép áll a gyerekek rendelkezésre, szóval bőven lesz mit színezi, rajzolni.

Nem csak arra figyeltek, hogy a kreativitást fejlessze, hanem a fő témakörökkel felosztott színező tanulásra is ösztönöz.

A témakörök:  állatok, természet, gyümölcsök, zöldségek, járművek, család, ruha, használati tárgyak, játékok, hangszerek.

Szuper program kicsiknek és nagyoknak is.

A szinezőt ITT találod.

Mi ezekkel a hasznos dolgokkal főként kreativitással, mozgással, mesével  próbáljuk lekötni a gyerekeket. Remélem adtam nektek is pár hasznos ötletet, vigyázzatok magatokra és még egy picit #maradjatokotthon.

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon! Rengeteg ötlettel és tartalommal várunk. A megosztásokat és a like-okat köszönjük!

 

Szólj hozzá

jóga karantén Inspiráció Otthon Praktikák Santabross blog programokgyerekkel