2021. már 10.

Így legyen rutin a higiénia a gyerekeknek se perc alatt!

írta: SANTA BROS
Így legyen rutin a higiénia a gyerekeknek se perc alatt!

159099566_571843800457798_7225432946088073367_n.jpg

#reklám

Amikor a gyerekek kezdenek önállóan tevékenykedni járnak már és egyedül próbálnak étkezni, elérkezik az a pont, amikor meg kell ragadnunk a lehetőséget és minden alkalommal egy higiéniai rutint vezetni az életükbe.

Mi ehhez a következő dolgokat, eszközöket használtuk:

BBlüv

3 az egyben fürdőszobai csomag: WC szűkítő, fürdőszobai fellépő, elektromos fogkefe | BBlüv

 

Első lépés a kézmosás...

Nem tudom kinél hogyan működik a dolog, mi az elejétől kezdve arra tanítjuk őket, hogy étkezések előtt, és után is nagyon fontos a kézmosás. Ehhez szeretnék most két tippet is mutatni, az első ilyen a fürdőszobai fellépő, ami kiválasztásánál több szempontot fontos figyelembe venni!

159568666_1098190310655955_2396836310310484826_n.jpg

Legyen izgalmas a gyerek számára, könnyű, könnyen összecsukható a praktikus tárolás miatt. Ha a gyerekek megszeretik, akkor nyert ügyünk van hiszen tapasztalatból mondhatom, nem csak a kézmosás fog zökkenő mentesen zajlani, de a konyhába is hozzák majd magukkal, és a közös főzés is önállósággal és élményekkel gazdagítja őket. Nálunk a BBlüv összecsukható fürdőszobai fellépő vált be, ami 3 színben elérhető.

Hiszen praktikus, könnyen kezelhető és kis helyet foglal.

A másik tippem a kézmosáshoz, ha étkezés után ÓRIÁSOKKÁ változunk.... Ilyenkor mindenki felemelt kezekkel nyújtózkodva megy a fürdőszobáig. Miért is praktikus ez?  Így nem lesz semmi sem maszatos, tappancsos útközben és, alig várják majd a kézmosást az átváltozás miatt. Nálunk a gyerekek odáig vannak a fellépőikért, viszik magukkal mindenfelé felkapcsolják a lámpát vele, rácsücsülnek, még a játékaikba is bevonják ezeket a tárgyakat.

159419133_782021915739571_2201424024208728721_n.jpg

Mi a helyzet a WC- vel?

Aztán a csomag tartalma még egy WC szűkítő is, aminek használata a szobatisztaság kialakításánál elengedhetetlen. Nekünk könnyű dolgunk volt, hiszen egy nővér mindig jó példát mutat, kivéve amikor nem, :) viszont ebben a helyzetben, hamar megszerették az ikrek a WC-t. Mi minden sikeres hadművelet után egy pecsételéssel a kezükre tüntettük ki őket. Így pillanatok alatt megszerették használni a WC-t.

Mi a WC-szűkítő, pink| BBlüv -re  és a kékre esküdünk.

 

wc szűkítő

Kép: https://kiddiez.hu/

 A másik fontos kérdés a fogmosás mikor? Hogyan? stb..

Vajon jó - e az elektromos fogkefe a kicsiknek. A BBlüv elektromos fogkefe babáknak és gyerekeknek lett kifejlesztve. Ez a világhírű díjnyertes Kanadai márka a Sönik névre hallgató fogkeféje, ami apró kefefejjel, és puha sörtékkel kíméli és óvatosan tisztítja a gyerekek tejfogait. Amellett, hogy 30 másodpercenként pulzál 2 perc után kikapcsol.

 

Két kefefejet tartalmaz egy a babáknak egy pedig a már nagyobb gyerekeknek. A gyártó már egészen újszülött kórtól ajánlja. Mi nem olyan rég váltottunk, mert Bella (4) kapott szülinapjára egy elektromos fogkefét, ami természetesen az ikreknek (2) is nagyon tetszett, így úgy döntöttünk keresünk nekik is egy olyat , ami ajánlott már számukra. Azóta gyerekjáték a fogmosás, alig várják. A kedvencük a ledes világítás a fogkefében. Állnak a kis színes fellépőjükre automatikusan, és már várják is, hogy kapják a fogkrémet a kefékre.

Ilyen egyszerűen, ezekkel a praktikákkal lett nálunk rutin a higiénia.

Remélem tudtam nektek adni egy- két praktikát, amivel ti is és a gyerekek is hamar megbarátkoztok ezekkel a feladatokkal.

Itt találod a  BBlüv magyar facebook oldalát.

Ezen az oldalon tudod megrendelni a csomagot. Katt ide!

A poszt https://kiddiez.hu/  jóvoltából jöhetett létre. Köszönjük nekik ezeket a csodálatos termékeket és azt is, hogy ezáltal megírhattuk nektek ezt a posztot erről az igen fontos témáról!

Az instagramon itt találjátok őket: @kiddiez.hu

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon! Rengeteg ötlettel és tartalommal várunk. A megosztásokat és a like-okat köszönjük!

 

Szólj hozzá

ajánló család apa nagycsalád higiénia apablog Inspiráció Otthon Kiegészítők BabaDIY gyerekkelazélet szponzoralttartalom APABLOG