2021. okt 25.

Ilyen kreatív ötletekkel kösd le a gyerekeket ősszel

írta: SANTA BROS
Ilyen kreatív ötletekkel kösd le a gyerekeket ősszel

received_1270748333347440.jpeg

Tegnap ismét egy nagyon szép őszi nap volt. Ilyenkor a délelőtt csoda szép napos, így kihasználtuk a gyerekekkel és leveleket és terméseket gyűjtöttünk, ez jó lehetőség arra, hogy beszélgessünk egy picit az őszi tájról, növényekről.

 

Majd ezután mindent bevittünk magunkkal a házba és kezdődhetett az alkotás. elsőként egy tündér házikót másnéven tündérlakot készítettünk.

 

Tündérlak:

 

 A Skót erdőkben találkozhatunk ilyen kis házikókkal, a fák odvában és oldalán, igazán varázslatossá tudják tenni a környékt, a gyerekek odáig vannak érte. Így gondoltam a gyerekek is odáig lesznek egy kis varázslatért.

received_1011103056113010.jpeg

Összegyűjtöttem minden olyan dolgot ami hasznos lehet és neki álltunk alkotni.

Bármiből készülhet Tündérlak, ami kicsit is közel áll a természethez. Mi most befőttes üveget, faágakat, üveggyöngyöket, fapálcikákat, törött cserepet használtunk. Alapnak egy nagyobb sziklára ragasztottuk az üveget és ebből kezdtük el kialakítani a házikót. Lehet előre elkészített ablakokat és kiegészítőket is kapni, ezeket is használhatjuk. A fa spatulákból készült a tündérek ajtaja az üveg gyöngyök pedig az oldalára kerültek. a gyerekek nagyon élvezték, válogatták, adogatták az alapanyagokat én pedig ragasztópisztollyal rögzítettem.

 

Miután elkészültünk, kihelyeztük a kertbe. Este lecsavartam az üveg tetejét és egy világító led sort helyeztem bele.

Még ekkor is érdeklődve lesték a gyerekek, mikor költözik be egy tündér. Nagyon élvezték a közös alkotást, ahogyan azt is, hogy egy kis varázslatot és csodát csempésztünk az őszi hétköznapokba.

Vágjatok bele ti is és készítsétek el bátran.

Levél illusztráció:

A színes őszi levelekből pedig a képzeletünk szabta illusztrációkat készítettünk. Ehhez csupán lehullott falevelekre kisebbekre, nagyobbakra  és ragasztóra illetve egy jó nagy papírra lesz szükségetek.

received_217006400522366.jpeg

Először is kitaláltuk milyen állatokat és környezetet szeretnénk kialakítani a levelekből, majd kivágtuk ragasztottunk és rajzoltunk. Szuper kreációk születtek, a gyerekek nagyon élvezték és őszi illat töltötte be közben az egész szobát. a ti is szeretnétek hasznos minőségi időt tölteni ebben az évszakban is a gyerekekkel, ezt semmiféleképpen ne hagyjátok ki. Klasszikus ötlet viszont mindig lehet bele valami újdonságot csempészni.  Mi a végén kiállítást rendeztünk, mindenki nagyon élvezte, ezt a szuper hangulatú délutánt.

Ha kedvet kaptatok, akkor levél gyűjtésre fel és irány alkotni. 

 

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon! Rengeteg ötlettel és tartalommal várunk. A megosztásokat és a like-okat köszönjük!

 

 

 

Szólj hozzá

apa ősz DIY Inspiráció Otthon Textúra gyerekkelazélet APABLOG