2021. nov 14.

Ezekkel a mese könyvekkel és játékokkal garantált a sikered karácsonykor

írta: SANTA BROS
Ezekkel a mese könyvekkel és játékokkal garantált a sikered karácsonykor

received_422128886193412.jpeg

Közeledik a karácsony így gondoltam hozok nektek egy könyvajánlóval egybekötött ajándék ajánlót.

 

received_3135221476736314.jpeg

Az első könyv, amit szeretnék nektek mutatni, már Mikulásra is szuper ajándék lehet. Ez a Nyúl Péter adventi kalendáriuma

 

Röviden a könyvről:

Péter előre örül a karácsonynak. Itt az ideje a hónyúl építésnek, az ünnepi illatoknak, a finom csemegéknek és az ajándékcsomagolásnak – Péter szerint a december a legizgalmasabb, legszebb része az évnek.

received_1262779650800947.jpeg

Ez a szívmelengetően szép kötet alkalmat ad arra, hogy családi vagy baráti találkozások idején meseolvasással és vidám kézműveskedéssel töltsük együtt az adventi várakozást.

A Beatrix Potter hangulatát idéző csodás mesét Szabó T Anna fordította.

Rengeteg DIY ötlet, fantasztikus illusztrációk, zseniális receptek ez egy igazán varázslatos könyv és adventi kalendárium.

Hiszen a könyv leglényegesebb szempontja az, amiről az ünnepi is szól, összehozza a családot és ennél talán nem is kell több.

A könyvet ide kattintva találod.

A másik két könyv amit még ajánlani szeretnék, az a Jógakaland - Erdei jógakaland és Tábori jógakaland című könyvek. Ezzel nem tudsz mellé lőni nálunk a gyerekek odáig vannak érte, amellett, hogy mozgással fejleszt, zseniális kalandok és fantasztikusan illusztrált társaság vár majd titeket, minden alkalommal, amikor ezeket a könyveket forgatjátok.

received_1027247911463071.jpeg

Amit az Erdei jógakaland könyvről tudnod kel:

A nagy esőzés elmosta az erdei állatok otthonát, és rád vár a feladat, hogy segíts rajtuk. A cél átjutni az erdőn, és elérni Durmi mackó házába, ahol mindenkinek jut hely a pihenésre. Nem lesz egyszerű dolgod, hiszen számtalan akadályt kell legyőznöd. Készen állsz?

Az Erdei jógakaland története Jógaországba repíti a gyerekeket, ahol különleges kalandok várnak rájuk. Izgalmas világba csöppennek, ahol az érzelmek fejlesztésével és a játékos mozgással átélhetik a jóga örömteli hatásait. Így válik a képeskönyv olvasása igazi mesés élménnyé, amelyet a gyerekek a szülőkkel és a barátokkal közösen élhetnek át.

Amit a Tábori jógakaland könyvről tudnod kell:

Szia! Készülj, mert ha ez a mesekönyv egyszer kinyílik, onnantól nincs megállás, kezdetét veszi a Tábori jógakaland! Percek alatt Jógaországban találod magad, ahol te leszel az erdei állatok táborvezetője. Az a feladat vár rád, hogy mint egy igazi táborban, felejthetetlen kalandokon vezesd keresztül a kis erdőlakókat. Vadregényes utatokon óriás hegyek és völgyek, sebes folyó, egy rejtélyesen eltűnt papagáj és izgalmas éjszakai sátorverés is vár rátok! Egészen biztos, hogy a tábor végére igazi kis jógi leszel, hiszen minden akadályt egy-egy játékos gyakorlattal tudsz majd leküzdeni. Felkészültél? Akkor indulhat a kaland! Kedves Szülő! Ha számodra is érték a gyermekeddel töltött minőségi idő, akkor ismerd meg a Jógakaland világát! Könyveink és játékaink egyedülállónak számítanak itthon, hiszen segítségükkel a mozgás szeretete mellett minél több önbizalommal, sikerélménnyel és pozitív energiával inspirálja a kis jógikat a fejlődésük útján. Ezzel a mesekönyvvel is kulcsot adunk a kezedbe, és játékot a gyermekednek az egészséges, harmonikus, sikeres és tudatos felnőtt léthez.

received_3135221476736314.jpeg

Szeretnék két játékot is bemutatni nektek a Jógakaland birodalomból.

 

Az egyik a Tábori jógakaland társasjáték

Amit tudnod kell a játékról:

 

 legegészségesebb társasjáték az egész Családnak:)

Készülj, mert ha elkezded ezt a játékot, onnantól nincs megállás, kezdetét veszi a Tábori jógakaland! Percek alatt Jógaországban találod magad, ahol te leszel az erdei állatok táborvezetője. Az a feladat vár rád, hogy mint egy igazi táborban, felejthetetlen kalandokon vezesd keresztül a kis erdőlakókat. Vadregényes utatokon óriás hegyek és völgyek, sebes folyó, egy rejtélyesen eltűnt papagáj és izgalmas éjszakai sátorverés is vár rátok! Egészen biztos, hogy a tábor végére igazi kis jógi leszel, hiszen minden akadályt egy-egy játékos gyakorlattal tudsz majd leküzdeni. Felkészültél? Akkor indulhat a kaland!

received_416913929877376.jpeg

A Tábori jógakaland társasjáték, csak úgy, mint a mesekönyv, színes, vidám és nagyon inspiráló, hiszen úgy mozgatja át játékosan a gyerekeket, hogy közben kitartásra, bátorságra, kreativitsra, önfegyelemre, szóval csupa jó dologra ösztönzi őket.

A játék folyamán körbe-körbe kell haladni Jógaország erdejében. Ha valaki rálép egy számozott mezőre, akkor húz egyet a 12 feladat kárytából, és elvégzi a rajta található gyakorlatot, amiért cserébe kap egy Durmi maci aranyérmet. Ebből nyolc darabot kell összegyűjteni a kiosztott gyűjőkártyán, vagyis 8 jógás gyakorlatot mindenképp meg kell csinálni a játék folyamán, hiszen csak ezután érhet célba!

Vannak olyan feladatkártyák, amiken QR kódot is találtok. Ha ezeket leolvassátok az okoseszközötökkel, akkor varázsszerűen megjelenik egy videóban a jógaoktatónk, Csák-Iványi Réka, hogy megmutassa nektek, hogyan kell elvégezni az adott feladatot. Természetesen sok extra mező és kihívás várja még a játékosokat a kaland folyamán, úgyhogy garantált az izgalom és a szórakozás a Barátok, vagy az egész Család számára:)

A másik kedvencünk, a Mesélő jógakártyák.

 

received_3003882393209400.jpeg

Amit a Mesélő jógakártyákról tudnod kell:
A jóga varázslatos világa

Ennek a csodapaklinak a segítségével pillanatok alatt elvarázsolhatod a gyerekeket Jógaország varázslatos világába! Egy olyan helyre, ahol a jógapózok gyakorlása közben játékosan tanulhatják meg, milyen érzés magabiztosnak, kitartónak, koncentráltnak és nyugodtnak lenni. Ahol a főszerepben az érzelmek megélése, a gyermek önmagával való ismerkedése és testi-lelki egészsége áll.

A játékdoboz tartalma: 

- 55 jógás kártyalap, 7 kategóriában/témakörben, a kártyalapok nem szokványos méretűek, 10X10 cm-ek
- 10 db matrica pozitív megerősítésekkel
- Kis füzet a játék használatáról, benne a jógás mintamesével
- " Így használd a kártyákat 5féleképpen " online jegyzet, amit egy kattintássak elérsz és le tudsz tölteni, link hozzá az előbb említett kis füzetben
- Dobj és jógázz játéklap dobókockával, aminek a segítségével teljesen máshogy tudtok játszani a kártyákkal, remek ötlet azokra a napokra, amikor nincs kedvetek/időtök kitalálni egy jógás mesét, mégis jógáznátok játékosan
- 1 db két oldalas mini poszter. Az egyik oldalán olyan jógapózok vannak, amik segítik az " Érzelmek felismerését és megélését, a másik oldalán pedig "  A növekedés központú gondolkodást támogató, pozitív megerősítéssel kapcsolatban láthatóak jógapózok a kártyákból. Ezt a posztert tegyétek ki olyan helyre, ahol a gyermek/gyerekek láthatják, így egy idő után, akár már napi rutinszerűen, saját maguk is elvégezhetik a feladatokat!

55 játékos jógapóz

A Mesélő jógakártyák 55 lapján jógapózokat és fejlesztő gyakorlatokat találtok, de mindegyiket olyan látványosan rajzoltuk meg, hogy azonnal megszólítsa a gyermek fantáziáját, így amint rápillant, már el is kezdi utánozni a kislány és kisfiú karaktereket!

A lapok egyik oldalán van az illusztráció, a másik oldalán a pontos leírás arról, hogyan tudjátok megcsinálni az adott feladatot, hogy milyen hatása van ( testi-lelki ), plusz, hogy milyen más karakter lehet még a jógás mesédben a póz.

Találjátok ki a saját jógás meséiteket!

Ezzel a különleges kártyapaklival az volt a célom, hogy egyszerűen találhassatok ki rövidebb vagy hosszabb jógás történeteket! Hogy miért? Mert ha az egyes pózokat mesébe szövitek, ahhoz még könnyebben tudnak kapcsolódni a gyerekek, hiszen imádják a meséket. Így játékosan tanulják meg az ászanákat, amiknek a pozitív testi-lelki hatásai beépülnek az életükbe!

Az 55 jógás kártyalapot 7 kategóriába soroltam be! Mindegyik kategória/témakör egy-egy olyan meseelem, amikkel végtelen számú történetet írhattok. Persze mindegyik lapon 1-1 jógapóz található.

-  10 db Természet kártya, 10 db Jármű kártya, 10 db Állat kártya, 10 db Érzelem kártya, 5 db Kalandkártya, 5 db Mágikus figura kártya, 5 db Jolly Joker kártya

Egyszerűen csak tegyétek ki magatok elé a lapokat, kezdjétek el megálmodni a saját jógás meséteket, majd tegyétek sorba a kártyákat a mese cselekményei szerint, végül pedig jógázzátok el, miközben elmesélitek!

Kaptok minta mesét is!

Hogy még könnyebb legyen a kezdés, kaptok egy jógás mintamesét is, amit már ezekkel a kártyákkal találtunk ki. Jógázzátok el bátran, jó kiindulási alap lesz a saját történetetekhez, át is alakíthatjátok, cserélgethetitek is kedvetekre benne a kártyalapokat!

Használd sokféleképpen!

A kártyával játszhattok teljesen spontán, vagyis ahogy húzzátok a lapokat, úgy csináljátok meg a feladatokat. Találhattok ki saját jógás meséket, amiket aztán eljógáztok, de a " Mesélő jógakártya sokoldalú felhasználása " című PDF jegyzetben, amit le tudsz tölteni, találsz még 5 variációt arra, hogyan játszhattok vele! Ezt a linket, a kártyához tartozó kis füzetben találod meg!

Hány éves kortól?

Mivel a kártyalapok annyira mesésen illusztráltak, hogy egy kisgyerek figyelmét is felkeltik, plusz tényleg sokrétűen lehet velük játszani, plusz abszolút vannak benne olyan pózok, amiket kicsik is meg tudnak csinálni, ezért 3 éves kortól, egészen 10-12 éves korig bátran ajánlom!

Nálunk az ünnepek alatt és egész évben a porondon vannak ezek a társasok, nagyon vicces tud lenni, amikor a nagymamáktól a gyerekeken át, az egész család jógázik a karácsonyfa körül. Ha igazán értékes, hosszútávú játékot szeretnétek ezek lesznek azok, amiket kerestetek.

Remélem tudtam nektek segíteni ezzel az ajánlóval, mi imádjuk ezeket a könyveket és játékokat, így szívből ajánlom nektek is.

 

154732962_150680343552532_7152349941560718617_n.png

Ezt a könyvet  és játékot mi itt szereztük be:
ÁkomBákom játékbolt

 

Ezt a posztot a www.akombakomszeged.hu támogatta a bejegyzés a szponzorált tartalminak köszönhetően született. 

 

ÁkomBákom a facebookon katt ide

A Jógakaland oldalát pedig ITT találod.

Jógakaland

60335103_2017134668394859_7990855236245782528_n.jpg

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon! Rengeteg ötlettel és tartalommal várunk. A megosztásokat és a like-okat köszönjük!

 

Szólj hozzá

ajánló apa karácsony ajándék könyvajánló jóga ajándékötlet Karácsony Inspiráció jógakaland szponzoralttartalom APABLOG apaolvass ÁkomBákom