Kéksajtos brokkoli krémleves fokhagymás krutonnal
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 közepes burgonya
- 35 dkg brokkoli
- 1 l zöldségleves
- 10-15 dkg kéksajt (ebből sosem elég)
- só
- 2 db/ szelet kifli vagy magvaskenyér
- 2 gerezd fokhagyma
Egy kis olívaolajon megpuhítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Ha üveges a hagyma, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, majd a rózsáira szedett megmosott brokkolit.
Ezután felöntjük a zöldséglevessel és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek és a zöldségek megpuhuljanak. Ha minden zöldség tökéletesre puhult, hozzáadjuk a kéksajt felét. A sajttól krémes és pikáns lesz a leves. Megvárjuk amíg a tűzön elolvad a sajt utána következhet a mixelés. Egy botmixer segítségével krémesítjük a levest.
Már csak a krutonok vannak hátra. Felkarikázzuk a kifliket vagy felkockázzuk a kenyeret. A tűzhelyen egy serpenyőt hevítünk kis olívaolajon megpirítjuk őket, majd megkenjük fokhagymával. A leves mellé tálaljuk a maradék felkockázott kéksajttal.
Jó étvágyat!