Tejszínes parajos fusilli
A nagymamám kertjéből kaptunk egy jó adag spenótot, mivel van egy kedvenc receptünk rá, ami nem a főzelék, gondoltuk megosztjuk veletek is. Roppant egyszerű elkészíteni és nagyon gyorsan kivitelezhető. Tökéletes gyors ebédnek vagy egy könnyű nyári vacsorára.
Hozzávalók:
- 40 dkg száraztészta - fusilli
- 2 nagy marék friss spenót
- 1 dl zsíros tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fél teáskanálnyi frissen őrölt szerecsendió
- só, frissen őrölt bors
- 2 evőkanálnyi vaj
- 2 felvert tojás
- 10 dkg félkemény sajt
A tésztát főzd meg sós, forró, lobogó vízben. Amíg elkészül, addig a spenóttal is megleszel. A spenót leveleit mosd át jó alaposan, ha nem akarsz homok karcogást hallani. Amikor megtisztítottad, akkor fogd össze a leveleket, és egy éles késsel darabold fel őket, nem kell aprólékosan, csak pár darabba vágd össze. Ezután a vajat olvaszd fel egy edényben, amihez van fedőd, aztán tedd bele a leveleket is. Fedd le, és főzd így öt percig. Amikor már levet eresztett, vedd le a fedőt, reszeld a spenótra a fokhagymát és a szerecsendiót, sózd meg, borsozd kedvedre, és hagyd, hogy elfője a vizet. Amikor ez kész, öntsd hozzá a tejszínt, majd a készre főtt tésztát is, keverd meg párszor, majd a felvert tojásokat is öntsd rá. Reszelj hozzá egy kis sajtot is majd keverd össze, Nincs más hátra csak vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is.
Egyszerű és isteni finom! Jó étvágyat kívánunk!