2021. ápr 06.

Ismerjétek meg Hermann Marika mese világát

írta: SANTA BROS
Ismerjétek meg Hermann Marika mese világát

Apa olvass!

Ismét hoztam nektek egy Apa olvasst!

#reklám

A mindennapos mese olvasást, nagyon fontos dolognak tartom több szempontból is, a gyerekek fantáziája, szókincse, tudása, kreativitása is fejlődik és a szülők minőségi időt tölthetnek el gyermekeikkel. Ezért jött létre az Apa olvass kezdeményezés is, hogy az apukák minden este töltsenek minimum ennyi minőségi időt gyermekeikkel.

received_788502445437124.jpeg
Most nem is egy, hanem négy kötetet mutatok be nektek. Bella imádta ezeket a történeteket, a fantázia világ, amit Hermann Marika az írónő megálmodott csodálatos. Az illusztrációk is a könyv tartalmához méltóak.
Viszonylag hosszú szövegeket tartalmaz és nem az illusztráción van a hangsúly, aminek kifejezetten örültem, hiszen így a gyerekek képzelet világára még nagyobb hangsúlyt fektetünk. Láttam a kislányom arcán (4éves), hogy mennyire együtt él a történetekkel.
Tanulságos, érzékeny történetek, amik valódi értékeket közvetítenek.

received_1059315947893835.jpeg

Ismerjétek meg Hermann Marikát. Nagy álma volt, hogy tanár legyen ez sajnos nem valósult meg, ám magára talált a mese írásban, ami mára egy egész varázslatos mesebirodalom lett.
"Mesét játszunk, mesét álmodunk.
Az álmaim azonban egyre gyarapodtak. Így kezdtem mesét írni.
Mesét, mesét, mesét. Mert megtanultam, a mese visszarepíthet oda, ahol az álmok valóra válnak, a mese megtanít újra játszani, a mese csillogó tekinteteket varázsol, a mese összeköt gyermeket felnőttet.
A mese szebbé tehet egy világot."
Ez az idézet mindent elmond Marika csodálatos lelkéről.

Teknőc Ervin nem akart óvodába menni



A mesekönyv lapjain egy izgalmas, szórakoztató, ám mégis tanulságos kirándulás elevenedik meg, ahol gyermekünk játszva talál megoldásokat, olyan nehézségekre mint például az oviban maradás, vagy az oviban való alvás problémája.
A kedves történetet, az önmagukban is élvezetes mondókák, versikék és találós kérdések teszik még színesebbé, izgalmasabbá.

Forrás: bookline.hu

Polli a doktor bácsinál - avagy egy kisegér vidám gyógyulása


Polli egy vidám kisegér, akinek egyik nap megfájdult a torka. Anyukája úgy döntött elviszi őt a doktor bácsihoz.
Ennek bizony nem nagyon örült Polli, de nem volt mit tenni.
Dr. Cin rendelőjéhez érve összefutottak barátnőjével Mollival, aki éppen a doktor bácsitól jött ki.
Molli egy varázslatos tárgyat mutatott Pollinak, aki ettől a pillanattól kezdve csak arra tudott gondolni. Nagyon várta már, hogy ő legyen a következő, akit a doktor bácsi szólít.

A vizsgálat során megismerkedett sok-sok játékos mondókával.

Hogyan működik a lázmérő,
hogyan kukkant bele a torkodba a bátor spatula,
mi az a csoda mikrofon ami a doktor bácsi nyakában lóg...

A vizsgálat végén pedig megkapta azt a bizonyos tárgyat, amit Molli kezében látott.

De kisegerünk története itt még nem ér véget.
Egérpapa este varázsversikét tanított neki a szuriról.
Elmesélte az Ő kis hercegnőjének a "lyukas fogad" történetét is, ami hatására Polli nem fél már a fogorvostól sem. :)

A Polli a doktor bácsinál című mesekönyv a Lucifer reggeli készülődéséhez hasonlóan, az AnyaMesélj Könyvek sorozatban jelent meg.
A könyv aranyos, a kisgyermekek által is szerethető rajzait a Hermann Marika könyvek állandó illusztrátora, Gönczi Anikó készítette.

Forrás: bookline.hu

Malac Karcsika és a kislibák


Malac Karcsika, Gó, Lucifer és a többiek történetei tanulságosak, szórakoztatóak, hamar a gyerekek kedvenceivé válnak.

A mesék hősei megoldást mutatnak számos, a gyermekeket érintő, mindennapos problémákra is. A kalandos, fordulatokban bővelkedő mesék, játékosan járulnak hozzá a gyermekek személyiségének fejlődéséhez, és hatékony segítséget nyújtanak a szülőknek a
gyermekük nevelésében.

A gyermekkor meséi beívódnak a szívekbe, a lelkekbe és az agyakba. Ott érlelődnek, ott formálódnak valós gondolatokká, később tettekké, így alakítva mindennapjainkat.

Forrás: bookline.hu

A rút manó


A rút manó és Marci, Mókus Panni és az ő pajkos kiscicája Bonifác, Dönci és a tréfás biciklije, s a többi kedves meseszereplő történetei, a gyermekek számára szórakoztatóak, de mégis tanulságosak. A mesék a gyermekek nyelvén, olykor kacagtatva, olykor elgondolkoztatva, olyan nehézségekre keresnek megoldást, melyekkel gyermekeink is találkozhatnak. A mesékben szereplő mesehősök olyanok, mint maga a kisgyermek: olykor pajkosak, olykor dacosak, időnként tévednek is, de mégis kedvesek és tele vannak szeretettel. Hermann Marika tökéletesen beszéli az óvodások-kisiskolások nyelvét, de nem csak ezért olvasom szívesen a meséit a saját gyermekeimnek is, hanem azért mert a meséi kedvesek, a figurái szerethetőek, a történetek tanulságosak és szórakoztatóak is egyben. Minden anyukának szeretettel ajánlom! Vida Ágnes ( www.kismamablog.hu ) 

Az összes történet magával ragadó, azt vettem észre, hogy beszippantja a kislányomat az a mai mégis csodálatos világ, amit Marika megálmodott.

Szívből ajánlom ezeket a köteteket,  fantasztikus lehetőség arra, hogy egy a  tanulságos történetek felolvasása után nagyokat beszélgessünk.

A könyveket ide kattintva találjátok!

Forrás: bookline.hu

A könyveket ITT találod! https://bolt.anyameselj.hu/

Szívből ajánlom nektek ezeket a könyveket. hiszen varázslatosak, tanulságosak, magukkal ragadnak minket. Boldog vagyok, hogy rájuk találtunk, hiszen csodásakat beszélgettünk a könyvek által.

Olvasásra fel! Ne feledd minden minőségi  idő a legnagyobb kincs, amit gyermekeinkkel tölthetünk.

154732962_150680343552532_7152349941560718617_n.png

A poszt az www.anyameselj.hu támogatásával született.

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon! Rengeteg ötlettel és tartalommal várunk. A megosztásokat és a like-okat köszönjük!


.

Szólj hozzá