2016. jún 12.

Étterem design régiből otthonosan!

írta: SANTA BROS
Étterem design régiből otthonosan!

Anyám tyúkjai projket!

13382048_10206924042240084_148628393_n.jpgEgy nagyon izgalmas projekten dolgoztunk, lesz itt antik, vintage, design, bútor tuning és dekorálás minden, amit imádunk! Egy most nyitó étterem dekorálásában kért tőlünk segítséget egy testvérpár Ildikó és Orsi. Minden adott volt a háttér sztori zseniális, így hát nem mondhattunk nemet. 

A véletlennek köszönhetően találtak rá az üzlethelyégre Szeged szívében. Egy kisebb üzletet néztek volna meg, de útközben belebotlottak ebbe a gyönyörű műemlékbe. A Grün-Orbán-Ház 1810-ben épült Vedres István tervei alapján. Emeletes polgárház, földszintjén hosszanti dongaboltozattal. A házban működött az első szegedi nyomda. Emeleti kovácsoltvas erkélyrácsban 17. sz.-i öntöttvas harcosfej-dombormű található.

005_klasszicizmus_es_romantika_clip_image002_0003.jpg

         kép:www.sulinet.hu

Elsőre szerelem volt a lányoknak! Mivel a hely túl nagynak bizonyult tovább szőtték álmaikat és nem csak egy házi termékeket árusító üzlet nyitottak, hanem egy étteremmel kombinálták azt. Az ötlet zseniális mindent termelőktől szereznek be fűszerek,lekvárok,sajtok,szörpök, kolbászok... a legszebb a dologban, azokat az alapanyagokat, amikből az ételed készült meg is vásárolhatod! Lesz itt a street food vonaltól, a süteményeken át minden. Igazi gasztronómiai kirándulásra hívják meg a vendégközönséget. 

13382287_10205062863205419_1178632919_n.jpg

Kép: Dusha Csenge

És még most jön a java a dekoráció és a bútorok! Ildikó imádja az régiség vásárokat a legtöbb bútort és dísztárgyat, egyszóval mindenféle apróságot itt szerzett be. A bútorokat fehérre festette, amiket antikoltak is, ettől kapta meg az étterem a sajátos és otthonos vintage jelleget! Ehhez Annie Sloan termékeit használták a Nemiskacat jóvoltából!Facebook oldalért katt ide! Rengeteg képet szerzett még be, a keretek itt is át lettek mázolva, a képeken régi szegedi térképek, emlékek találhatóak és természetesen a családi fotók sem maradhattak el.

Anyaghasználatban a pasztel színek jellemzik a belsőteret zöld, halványkék, fehér. Keveredik itt a pult natúr fája a márvány padló vöröses barnájával, helyet kap még a csipke is, ami a terítőkön és a függöny anyagába köszön vissza.

Ebből a felhozatalból csak jó sülhet ki! Imádok régi tárgyakkal dolgozni mindnek egyedi története van ettől olyan különlegesek ezek a tárgyak. Ahogyan dekoráltuk a helyet Ildikóval, amint megtalálta igazi otthonát egy tárgy úgy lett egyre szebb és szebb az üzlet. 

Megkomponáltuk a képeket, kis polcokat a falakra, minden részletre figyeltünk! Fontos ilyenkor a színek harmóniájára és egyensúlyára figyelni! A falakat még befőttesüvegből készült lámpák is díszítik, ezekből készült együttesek lógnak le csillárként a plafonról! A nagyteremben minden ablakpárkányon egy külön kis történetet alakítottunk és még így is egy kellemes összhangot teremt az étterem. A két kisteremben más-más sztorikat hoztunk létre.Az egyikben a kék fehér kombináció dominál, hála Ildikó gyönyörű tányérjainak, míg a másikban családi képeket helyeztünk el minden felé, mivel ez a terem szolgál majd a családi rendezvényekre, ebédekre. Itt még gyerek játszó sarok is készült minikonyhával, asztallal és kis székekkel. 

Kép: Dusha Csenge

Egyszóval zseniális lett az összkép hála a régi tárgyak varázserejének, az élő virágok pompájának, és a kreatív ötleteknek. Lessétek meg milyen lett és próbáljátok ki ezt a helyet, ha valami különlegesre vágytok!

Itt találjátok a facebookon katt ide!

 

 

MINDIG KREATÍV ÖTLETEK :kövess minket a facebookon és az instagrammon!

insta.jpg

santa_brosfac_2.jpg

 

 

Szólj hozzá

facebook Lakberendezés Vintage Otthon Kiegészítők Textúra Schabbychic Santabros a facebook-on étteremtuning