2016. dec 14.

DIY Xmas

írta: SANTA BROS
DIY Xmas

Kézzel készített ajándékok csupa szeretettel!

15451338_10208380157682060_1324612769_n.jpg

Hamarosan eljön a nap, amit mindenki annyira vár, mi imádunk adni, ezért még karácsony előtt mutatunk nektek 1-2 dobozkát, ami tökéletes ajándéknak is! Hiszen  már maga a csomagolás is az! ;) Lesz itt minden rénszarvas, tündér, cukorka stb... 

Dobozok ajándékba

Azért gondoltunk ezekre a tárolókra, mert rengeteg pörög át a kezünk között. Gondolok itt a lila csokis fém dobozra, amit ajándékba kaptunk, de miután felfaltuk a csokit csak a csúnya lila doboz marad. Miért dobnánk ki, ha át is alakíthatjuk a jó kis fém dobozkát. Majd megláttam a csúnya skót- kockás dobozt amiben szintén valami bonbon volt masszív papír doboz... kapjon hát  új életet! Aztán jött a szépséges lekváros üveg, amit nem volt szívem kidobni. Így született meg a doboz ajándékok ötletet. Toltunk rájuk egy kis tuningot és pompás formában csillognak karácsonykor a fa alatt.

Kezdjük a sort a csúnya lila dobozzal!

Skandináv fém box:

Első lépésben alapoztuk a pentart acrylic primerrel, majd jött egy réteg fehér akrilfestés. Ezt követte a pentart repedőpaszta alapozó, majd száradás után szivaccsal feltoltuk a repedőpasztát. Ennél a pontnál gondolhatnátok, hogy most tolták el! :) Várjátok ki a végét. Száradás után arany metál viaszpasztával kentük be a tetőt, így egyből értelmet nyert az előző textúra kialakítása. Már csak egy apró lépésre vagyunk a végétől egy jó pofa skandináv szarvast dekopázsoltunk rá és már kész is az első ajándék.

Szofi csillogó szarvasgidája:

A következő ajándékhoz hasonlót  már mutattunk a Metál ragyogás a babaszobában című posztunkban erről ITT olvashattok. Ezt az ajándékot Szofinak készítettük MIKI-re  Szilvi és Caramel kislányának nagyon tetszett a mi kis rozé szarvasgidánk és a kis üveg tartalma is. :) Nem írjuk le részleteiben mindent ugyan úgy készítettünk, mint ahogyan azt korábban már leírtuk. A részletes leíráshoz KATT IDE. ;)

Tündér doboz:

Az utolsó doboz ajándék ötlet a skót-kockás újjászületés. Ezt a még pocakban lakó kislányunknak készítettem. Hasonló technikával, mint egy korábbi posztban a Kopott müzlis doboz új életében erről ITT olvashattok. 

A dobozt szintén alapoztuk a pentart alapozójával, majd kapott egy vastag réteg metál bronz akril réteget. Száradás után jött a pentart repesztőlakk, de csak a doboztetőre, itt is megvártuk a száradást. Aztán a tetőt fehér akril festékkel kentük át, egyből be is indult a repedések sorozata. Következő lépésben a régiség vásárban hozzánk szegődött kis tündért festettem át a már sokszor használt pentart folyékony fém segítségével. Erről bővebben ITT olvashatsz! A végén penart express glue -val rögzítettem a dobozra és már kész is!

Ezeket a dobozokat adhatjátok üresen, de akár meg is tölthetitek házi sütésű kekszekkel, szaloncukorral. Az üvegbe tehettek cukorkákat, lekvárokat vagy akár bármilyen kisebb tárgy tárolására alkalmasak. Még van idő karácsonyig vágjatok bele, hiszen a kézzel készített apróságokat mindig nagyon jó adni. Remélem tudtunk adni nektek 1-2 ötletet, hajrá alkotásra fel!

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon!

insta.jpg

santa_brosfac_2.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá

facebook karácsony DIY Karácsony Lakberendezés Vintage Inspiráció Otthon Home Pentart Kiegészítők Textúra Santabross blog bloggerwork