2017. jún 24.

Így dobd fel az unalmas panel ajtód!

írta: SANTA BROS
Így dobd fel az unalmas panel ajtód!

Egy kis tuning kevés pénzből!

19427845_10209975413042447_544316404_n.jpg

Még nincs egy fél éve, hogy beköltözhettünk "saját"lakásunkba. Mivel Bella ekkor csöppent az életünkbe, így a legfontosabb felújítások után (festés, wc...) egyből be is költöztünk. Az ajtók festését is meghagytuk, mondván nyáron úgy is gyorsabban szárad. Elindult az ötletelés, hogy hogyan is dobjuk fel ezeket az unalmas panel ajtókat...Cserélni nem akartuk így maradt a festés! Első körben fehérre akartuk festeni a régi tulajdonos által hátrahagyott a 2000-es években divatos mediterrán színű ajtókereteket. Aztán jött egy elvetemült ötlet mi volna, ha szürke lenne! Mivel a szembe oldalon szürke képkeretek vannak és ugyan ezt a színt használtuk már a lakás többi pontján is, például a lomiból szerzett virágtartónál és az IKEÁs dohányzóasztalnál is, így nekiugrottunk. 

A festéshez Pentart Dekor Paint Soft grafit szürkét használtunk. Természetesen előtte picit megcsiszoltuk és fagittel javítottunk az ajtón. Külön jó ötletnek bizonyult a krétafesték, hiszen nem kellett olyan mértékben csiszolnunk az ajtót, mintha másik festéket használtunk volna. 2 réteg elég is volt ezt követően jöhetett is a lakkozás. Ehhez Pentart matt befejezőlakkot használtunk. 

Aztán a Kikk- ben találtunk egy feliratot Beach szócskával... Nah ez az amire szükségünk van a fürdőajtajára. A szürke alapon nagyon jól mutat majd és imádjuk az ilyen gegeket, vicceket... Elindult a hajtó vadászat egy  Relax feliratért a wc ajtóhoz, ami még nem érkezett meg az ebayről rendeltük. 

19478011_10209975412922444_2049984181_n.jpg

Majd jöhetett a polisztirol díszléc. Ezt alaposan lemértük és indulhatott a szabás egy gérvágóval. Ezután festettük lakkoztuk a léceket és megint mértünk,majd egy ragasztópisztoly segítségével rögzítettük.

A végeredmény magáért beszél pont olyan ahogyan elképzeltük. A wc ajtót most még natúran szürkén hagytuk de, amint megérkezik a Relax feliratunk arra is felkerül a díszléc is. Így az előtér hamarosan elkészül, már csak a többi ajtó és keret van hátra és természetesen a járólapot is átmázoljuk majd, hogy teljes legyen az összkép! Mindenről beszámolunk majd! Mi imádtuk ezt a tuningot főként, hogy ismét megmenthettünk valamit ahelyett, hogy egyből újat vettünk volna.

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon!

insta.jpg

santa_brosfac_2.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

facebook DIY Vintage Inspiráció Otthon Praktikák Home Pentart Textúra Decor Paint Soft bloggerwork panelajtó