2019. jan 23.

Így újult meg egy gyermekorvosi rendelő várója!

írta: SANTA BROS
Így újult meg egy gyermekorvosi rendelő várója!

Segíteni és adni jó!

50480696_224150921728020_7090497243370749952_n.jpg

Most egy olyan jótékonysági felújításról szeretnék nektek mesélni, amit a #pintyplushelps és a Santa Bros blog vitt véghez Szegeden. Három gyermekes apukaként fontos dolognak tartom az önkéntességet és azt, hogy ne csak a kákán keressük mindig a csomót, hanem tegyünk is a környezetünk változásaiért!

Szegeden a műemlék épületben található a gyermekeim gyerekorvosi rendelője. Az épület csodaszép kívülről is megérdemelne egy renoválást. Elérkezett az idő, hogy a régi betegvárót és rendelőt felújítsák. A #pintyplushelps pályázatát meglátva egyértelmű volt számomra, hogy ez az a projekt, amivel indulni fogok. A szervezők is értékesnek találták ez a kezdeményezést, így a Novasolspray jóvoltából minden felújításra szánt régi bútorhoz kaptunk elegendő festéket, hogy új életet kezdhessenek. Emellett 100.000 Ft támogatást, amiből kiegészítőket, kisbútorokat, játéktárolókat is vásároltunk.

Őszinte leszek engem is meglepett az a lelkesedés, amivel a szülők és a rendelő dolgozói segíteni jöttek! Külön öröm volt, hogy olyan önkéntesek is voltak, akik konkrét kapcsolatban nem álltak a rendelővel csak SEGÍTENI akartak!

A régi bútorokat átfestettük az általam gyűjtött inspirációs anyag alapján.

Képek:Pinterest

Lettek színes padok, pelenkázók, de a kedvencem az eddig a sarokban magányosan álldogáló funkció nélküli kétajtós szekrény lett! Ennek ajtaját táblafestékkel fújtuk le, oldalát pedig maszkoló szalag segítségével szivárvány szerűen színpompásra dekoráltunk. Azóta a rendelő kedvenc darabja lett. A gyerekek szívesen rajzolnak rá, imádják!

A felújításhoz ezeket a festékeket használtuk:

Padok és pelenkázók:

Pintyplus EVOLUTION akril festék spray & Pintyplus EVOLUTION metál festék spray

Kétajtós szekrény:

Pintyplus EVOLUTION akril festék spray &

Fekete táblafesték spray

Képkeretek:

PINTYPLUS AQUA VIZES BÁZISÚ FESTÉK SPRAY 2017

Imádtam ezt a projektet, külön köszönet az önkéntes szülőknek, segítőknek a rendelő munkatársainak a Novasol spraynek( Kiss Ádámnak), hogy mind ezt KÖZÖSEN, ÖSSZEFOGÁSSAL megvalósítottuk!

Ez is egy jó példa arra, amit gyermekeinknek is tanítanunk kell, ahelyett, hogy hibást keresnénk és panaszkodnánk,ha közösen együttes erővel teszünk az ügy érdekében sokkal előrébb juthatunk!

Bízom benne, hogy a szegedi felújítás mindenkinek példamutató lesz és egyre több közösségi helyiség újulhat meg önkéntes,segíteni akaró emberek jóvoltából. Ha van ötletetek hol tudnánk segíteni írjátok meg nekünk!

Mindenki egyért, egy mindenkiért!

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon!

insta.jpg

santa_brosfac_2.jpg

Szólj hozzá

önkéntesség DIY Bútorfelújítás novasolspray pintyplus rendelőfelújítás pintyplushelps jótékonyságifelújítás