2020. ápr 05.

KÉSZÍTS TÁRSASJÁTÉKOT AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁSRÓL!

írta: SANTA BROS
KÉSZÍTS TÁRSASJÁTÉKOT AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁSRÓL!

Napjainkban igen fontos téma a fenntarthatóság, amiért mindannyian felelősséggel tartozunk. Fontos, hogy szelektáljuk a szemetet, komposztáljunk, próbáljunk minél többet vigyázni környezetünkre. Ezért nem csak saját, de gyermekeink felelősség viselésért is mi tartozunk elkötelezettséggel.

Hoztunk most nektek egy roppant egyszerű társast, amit pikk-pakk elkészíthettek saját kezűleg és már az újrahasznosítást is elkezdhetitek vele gyakorolni.  Így a gyerekek játszva tanulhatják meg, hogyan is szelektálják a hulladékot, és azt is, hogy ez mindnyájunk felelőssége.

AMIRE SZÜKSÉGED LESZ:

 

  • 5db konzerves\ tápszeres kupa
  • ragasztó
  • karton
  • nyomtató
  • olló
  • filctoll
  • szines papír

 

Első lépésként az interneten böngészve kutassunk olyan képeket amelyek a különböző kategóriáknak megfelelnek.  Mi most olyat találtunk az egyik képeket megosztó portálon ahol a képek keretének színe megegyezik a hozzá tartozó kukán szereplő tárgyak keretének színével. Így a kicsik a színekről is tudni fogják melyiket, melyik gyűjtőbe kell helyezni.

Rengeteg nyomtatni való ötlet van az interneten, böngésszetek bátran

Ezt követően minden szemetesre ( kiürült fém tápszeres kupára) vágtam egy kis zöld téglalapot, amelyekre felírtam milyen szemetet fog tartalmazni. Fém, papír, műanyag, üveg, organikus, ezeket egy újrahasznosítás szimbólummal is elláttam. Majd kivágtam a kártyákat és felragasztottam azokat egy ugyan olyan méretű vastagabb kartonra. Fontos, amikor a kartonokat kivágjuk, ügyeljünk rá, hogy ezek a kartonok  könnyedén beleférjenek a kukáinkba majd. Minden ragasztáshoz egyszerű stiftes papír ragasztót használtam.

 

Már csak a szemetesek tetejére kell felragasztanunk az ábrákat, az olvasni még nem tudó gyerekek is tudnak majd így könnyedén játszani. Ilyen egyszerűen körülbelül 20 perc alatt elkészíttető, ez a nagyon hasznos és tudatos játék.  Az ábrákat nyomtató hiányában rajzolhatjátok is, arra figyeljetek, hogy az a szemetes amibe a kártyát kell majd dobni ugyan olyan színnel legyen megjelölve, mint a bele dobandó kártya.

Játékszabály:

A kártyákat keverd össze!  Az edényeket helyezd egymás mellé! Ezek után kezdődhet a szelektálás a szemét és a színek segítségével. Akkor van vége a játéknak, ha minden hulladék (kártya) a megfelelő szemetesbe került.

Reméljük kedvet kaptatok a tudatos élethez, a felelősségünk óriási, tegyünk érte, hogy gyermekeink ezek a dolgok természetesek legyenek.

EZ a DIY ötlet a KidsOasis jóvoltából készült. Hasznos utazási tanácsokért, ötletekért és helyekért kattints IDE vagy a logóra!

utazik-a-csalad-logo.png

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon! Rengeteg ötlettel és tartalommal várunk. A megosztásokat és a like-okat köszönjük!

Szólj hozzá

környezetvédelem újrahasznosítás tudatosság társasjáték DIY Inspiráció Otthon bloggerwork KidsOasis utazikacsalád