2021. nov 04.

Mutatok nektek két olyan könyvet, amitől még elfogadóbb lesz a gyermeketek

írta: SANTA BROS
Mutatok nektek két olyan könyvet, amitől még elfogadóbb lesz a gyermeketek

Apa olvass!

received_413498106901872.jpeg 

Rengeteg alkalommal hangsúlyoztam már, mennyire fontos dolog az, hogy napi szinten olvassunk a gyerekeknek. Nem csak a könyveket szeretik meg, hanem fantasztikus beszélgetések is születhetnek.

 A másik nem elhanyagolható dolog a könyv választás.

 Fontos, hogy gyerek korosztályának és szellemi intelligenciájának megfelelő könyveket válasszunk.

Illetve a téma sem elhanyagolható.

 Ezek a választások, útmutatások a mi kezünkben (szülők) vannak.

 

Most egy két kötetes mesekönyvet mutatok be nektek, aminek a legelső részét imádta a kislányom.

Az Olívia Nonó és Beni kutyáról itt írtam már.

 received_1579370199064472.jpeg

Most megjelent Dr. László Tímea következő kétkötetes könyve.

 Ami érzékenyítő történeteket is tartalmaz.  Külön tetszik, a könyv tematikája hiszen felváltva érkezik egy a család hétköznapjaiból kiragadott történet és egy érzékenyítő különleges mese. A gyerekek a könyv segítségével megérthetik miért közlekedik valaki kerekesszékkel, miért nem tud ugyanolyan ütemben fejlődni egy kortársuk, mi az a Down- szindróma és még nagyon sok fontos témát dolgoz fel az ő nyelvükön.

 

Ami külön tetszik, hogy minden mese szuper mondanivalóval zárul és hétköznapi témákat dolgoz fel.

 

"Az Olívia, Nonó mesék egy létező család történetein keresztül az élet hétköznapi dolgairól szólnak, ovikezdésről, vérvételről, farsangról, amik minden gyerkőc számára érdekesek, és bárki könnyen tud velük azonosulni. A sorozat első része, az Olívia, Nonó és Beni kutya 11 mesét foglal magába, köztük egy beszélgetést a koronavírusról is.

 

A most megjelent két új könyv, az Olívia, Nonó és a segítő kezek I-II. 10 meséje olyan érzékenyítő témákat érintenek, mint az örökbefogadás, a kerekesszékes élet, a Down-szindróma, egy fogyatékkal élő kislány barátsága, Anya és Apa veszekedése, gyógyíthatatlan betegség a családban.

 

A könyvekben nem csak a főszereplő család valós, de az érzékenyítő mesék hősei is igazi, létező emberek.

 

A könyvek ajánlóit pszichológusok, könyvkritikus és újságíró írták."

  received_898635607688207.jpeg

Tímea ezt írja a könyveiről:

„Az érzékenyítést nem lehet erőltetni. Fontosabbnak tartom az elfogadást és segítségnyújtást természetessé tenni, ezért a meséim olyan értékrendet közvetítenek, aminek alapja a szeretet és a tisztelet, mások megbecsülése. 

Hétköznapi szülőként sokszor nem könnyű az emberek különbözőségeiről beszélni, a gyerekeknek azonban nagy szüksége van őszinte, kedves magyarázatokra. Hiszem, hogy minden gyermek jó és nyitott a világra, a mi felelősségünk pedig mindezt megőrizni bennük a közösségbe kerülés után is.

A mi feladatunk példát mutatni, hogy amikor kapcsolatokat alakítanak ki, társaikat soha ne bántsák, helyette segítő kezet nyújtsanak, amikor csak tudnak, és felismerjék, hogy - bár nem vagyunk egyformák - mégis ugyanolyan értékes minden ember a világon.”

Mi nagyon élveztük minden sorát, rengeteget beszélgettünk a könyv által, Bellában a kislányomban nagyon sok kérdés felmerült. Örülök, hogy minden ilyen történettel közelebb kerülünk, ahhoz, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk. 

Hiszem, hogy a gyerekek így még nyitottabbak és elfogadóbbak lesznek majd."

 

Akkor jó egy mesekönyv, ha magával ragadja a gyerekeket. Azt láttam a gyerekeimen, miközben olvastam nekik, hogy teljesen együtt élnek a történetekkel, amiknek hétköznapi mondanivalójával nagyon könnyű azonosulni. Mégis rengeteg értéket és fontos gondolatot közvetítenek a mesék.

A könyveket itt találjátok : https://www.olivianono.hu/webshop/termekek

Ha pedig ízelítőt szeretnétek a mesékből azt itt találtok: https://www.olivianono.hu/mesek

 

Szívből ajánlom nektek mind a három könyvet. Ne feledjétek a közös olvasás szuper minőségi idő lehet gyermekeinkkel. Olvasson Apa minden nap legalább 20 percet!

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon! Rengeteg ötlettel és tartalommal várunk. A megosztásokat és a like-okat köszönjük!

 

 

 

Szólj hozzá

ajánló apa könyvajánló szponzoralttartalom APABLOG apaolvass olivianonoésbenikutya