2017. feb 15.

A hintaszék csodálatos megújulása.

írta: SANTA BROS
A hintaszék csodálatos megújulása.

Avagy teszteltük a Kréta festék spray változatát!

16736539_10208871347761505_1600139024_n.jpg

Tovább fonom a fonalat a baba szoba projekt gombolyagából! Most egy Thonet hintaszéket alakítunk át, nem is akárhogyan! Amint megtudtuk, hogy kisbabánk lesz egyértelmű volt,hogy szeretnénk egy hintaszéket a szobába. Mivel imádjuk az ilyen történetekkel teli gyönyörű darabokat, nagyon megörültünk amikor rá találtunk az interneten egy hirdető portálon. Az előző tulajdonos nem igazán tudta mennyit is ér, mivel hihetetlen olcsón tudtuk megvenni. A tuninghoz  festékeket a Novasol Spray magyarországi képviselete biztosította szánunkra. Egy cseppet sem bántuk meg, hogy kipróbáltuk. Ez egy Spanyol festék spry cég hihetetlen felhozatallal. Akad itt alapozó,lakk rengeteg féle-fajta és színű festék lessétek meg a honlapot---> www.novasolspray.hu  További kreatív ötleteket itt találtok  www.shakingcolors.hu 

Először is körbe néztünk a neten egy kis inspirációért. Abban biztosak voltunk, hogy szürkét szeretnénk, hiszen ilyen színű lesz a babaszoba fala és a fehér bútorok mellé tökéletesen passzol majd. Nézzétek milyen ötleteket találtunk.

Inspirációs galéria:

Képek:pinterest

Képek: Pinterest

Először egy picit megcsiszoltam mindenhol a széket. majd a por és zsírtalanítás következett. Ezután a alaposan befújtuk Pinty Plus art & craft univerzális alapozóval. Alkalmazásáról minden infót itt találtok: UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ Tudástár. 

A megfelelő száradás után következhetett a festés. Ehhez Pinty plus krétafestéket sprayt használtunk. Most már leírhatom, az elején kicsit tartottam tőle, jaj nehogy megfolyjon, mindenhol fed majd... Ehhez képest nagyon könnyen lehetett vele dolgozni. Tökéletes fedés már az eső rétegnél, főleg ennél a kanyargós csodálatos íves tervezésnél. Köszönöm Thonet ezeket az íveket, nem fogtál ki rajtunk hála a spray festéknek.  Alkalmazásáról minden infót itt találtok: Pinty Plus kréta festék spray

A végső száradás és egy pici csiszolás (ehhez finom szemcséjű csiszolópapírt használtunk, és újra portalanítottunk)  után már csak a lakkozás hiányzott. Ehhez a Pinty Plus art & craft speciális vízbázisú kézműves lakkot használtuk. Használata után a festésből eredő néhol sötétebb foltok is szépen beleolvadtak a szék gyönyörű matt szürke színébe. Kifejezetten tetszett, hogy a festék és lakk is matt. Alkalmazásáról minden infót itt találtok: Pinty Plus art&craft speciáli vízbázisú kézműves lakk

Összességében tökéletes választás volt a Novasol Spray magyarország által forgalmazott termékek csoportja. A festéshez 1 flakon alapozót 1,5 flakon kréta festéket és 1 flakon lakkot használtunk úgy, hogy semmit sem sajnáltunk ettől a tervezői csodától. Nagyon pozitív véleményen vagyunk ezekről a termékekről, megérte kipróbálni. Ha bármilyen kérdés merült fel bennetek, írjátok meg nyugodtan nekünk vagy a facebook-on vagy pedig kommentben.

A látvány és a változás magáért beszél. Mi egy takaróval és egy díszpárnával tettük még egyedibbé és konfortosabbá. Ezeket a Jysk- ben vásároltuk.

A tanulság a dologból ismét az, hogy nézz körül és lásd meg mindenben az értéket. Lehet itt szó nagymama hokedlijéről vagy akár a neten vásárolt hintaszékről egy csipetnyi tuning elég hozzá, hogy már is új színben pompázzon.

A festékekről bővebb infókat itt találtok: www.novasolspray.hu  vagy www.facebook.com/novasolspray/

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon!

insta.jpg

santa_brosfac_2.jpg

Szólj hozzá

DIY Bútor tuning Bútorfelújítás BabaDIY novasolspray