2017. júl 02.

DIY limonádés pohár!

írta: SANTA BROS
DIY limonádés pohár!

A nagy festék teszt!

19622585_10210057253368404_1871401281_n.jpg

Aki követ minket az instagrammon vagy a facebookon, az már látta milyen újdonságokat kaptunk a novasol magyarországtól. A pinty plus aqua környezetbarát termékcsalád talán a napokban kerül forgalomba, így mi az elsők között lehettünk akik tesztelhették.

Izgatottan vágtunk bele a projektbe. Egy nyári poszttal jövünk most nektek, amit roppant egyszerű elkészíteni és iszonyat mutatós, sőt 2 funkcióban is használhatjátok majd. Tudjátok mindig annak fényében készítünk valamit, hogy semmi ne végezze a szemétben. Hát ez most is így történt, hiszen két befőttesüveget alakítunk majd át limonádés pohárrá.

 

Első lépésként alaposan megtisztítjuk az üvegeket. Majd vagy maszkoló szalaggal, vagy sima hétköznapi szigetelőszalaggal egy egyenletes egyenest ragasztunk az üveg alján! Az alsó részt Pinty Plus aqua kivi zölddel fújtuk le. Itt egy újságpapír segítségével letakartuk a szigetelő szalag felett található rész, hogy biztosan ne kerüljön oda festék. Ezután a napra tettük száradni alig 10-15 perc alatt meg is száradt, így lefújtuk a felső részt , ehhez Pinty Plus aqua magenta színű (Crimson red) festékét használtuk. A festés során minimális por keletkezett, szinte szagtalan volt. Nagyon jól tapadt az üvegfelületen ez a vízbázisú festék. A festék 18 színben lesz elérhető és ezeknek a zseniális tulajdonságoknak köszönhetően a kreatív lakásban élők is tudják használni majd, akár erkély nélkül is. 

A felső réteg lefújása után ugyanezzel a színnel fújtuk le a tetőket is. Majd ismét 10-15 perc száradás és kész is! Most már csak 2 lépés maradt lehúztuk a ragasztószalagot, itt maradt egy kis üveg felület, ahol ki-ki kukucskál majd a limonádénk. A magenta részre és a tetőre fekete alkoholos filccel magokat rajzoltunk, így el is készült a görögdinnyés limonádés poharunk. Utolsó fázisban Pinty Plus Art&Craft  Speciális vízbázisú matt lakkal tartósítottuk. 

Most már nyugodt szívvel vihetjük víz közelbe is akár a pohárkáinkat. Egy szívószál segítségével limonádés pohárnak használhatjuk, de a tető felcsavarásával praktikusan a táskánkban is vihetjük a strandra az üdítőnket.

 

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon!

insta.jpg

santa_brosfac_2.jpg

 

Szólj hozzá

facebook nyár DIY Inspiráció Otthon Home Kiegészítők Textúra Nyári tippek bloggerwork novasolspray pintyplusaqua limonádéspohár