2015. jún 03.

Bútor tuning!

írta: SANTA BROS
Bútor tuning!

Új köntösben!

Következő áldozatunk egy újságtartó, amit egy bolhapiacon vásároltunk minimális összegért! Megláttuk és megszerettük! Érdemes időnként kilátogatni ezekre a vásárokra, a sok kacat között rengeteg kincset találhat az ember! Mi ilyenkor olyanok leszünk mint a varjú a szemétdomb tetején, addig addig kapirgálunk amíg valami csillogót nem találunk!

Most is a Decor Paint Soft-ot használtuk, fehér színt választottunk. Mivel nagyon kopott volt a lakk felület, ezért alaposan lecsiszoltam, hogy ne vérezzen át. Ilyenkor előfordulhat, hogy a régi festék, pác átüt és barnás elszíneződés jelenik meg. Ezt elkerülhetjük ha lecsiszoljuk a régi anyagot, vagy ha a termékcsalád vízbázisú lakkjával elő alapozzuk. Ezt követően két rétegben lefestettük, zseniális ez a festék nagyon gyorsan kb. 20 perc alatt szárad, így elég sebesen lehet vele dolgozni. Praktikus ha van rá mód darabjaira szétszedni az ilyen jellegű tárgyakat.  Sokkal egyszerűbb így a festés! Miután lefestettük minden egyes porcikáját, összeszereljük és következhet is az antikolás. Most is nagyon puha csiszolópapírt használtunk, hol gyengébben, hol erősebben megmarva az anyagot! Utolsó lépésben egy puha rongy és viaszpaszta  segítségével kezeltük a felületet. A pasztával polírozva akár egészen fényesre polírozhatjuk, felkenése után kicsit élénkíti a festékek színét. A megkopott és koszos rézdíszítést ecetbe áztattam, majd egy régi fogkefe segítségével fényesre políroztam.

A végeredmény ismét magáért beszél. :D

santa_brosfac.jpg

Szólj hozzá

facebook DIY Lakberendezés Vintage Inspiráció Otthon Home Pentart Textúra Decor Paint Soft Bútor tuning Schabbychic Bútorfelújítás Santabros bútortuning