2021. ápr 06.

Ismerjétek meg Hermann Marika mese világát

írta: SANTA BROS
Ismerjétek meg Hermann Marika mese világát

Apa olvass!

Ismét hoztam nektek egy Apa olvasst!

#reklám

A mindennapos mese olvasást, nagyon fontos dolognak tartom több szempontból is, a gyerekek fantáziája, szókincse, tudása, kreativitása is fejlődik és a szülők minőségi időt tölthetnek el gyermekeikkel. Ezért jött létre az Apa olvass kezdeményezés is, hogy az apukák minden este töltsenek minimum ennyi minőségi időt gyermekeikkel.

received_788502445437124.jpeg
Most nem is egy, hanem négy kötetet mutatok be nektek. Bella imádta ezeket a történeteket, a fantázia világ, amit Hermann Marika az írónő megálmodott csodálatos. Az illusztrációk is a könyv tartalmához méltóak.
Viszonylag hosszú szövegeket tartalmaz és nem az illusztráción van a hangsúly, aminek kifejezetten örültem, hiszen így a gyerekek képzelet világára még nagyobb hangsúlyt fektetünk. Láttam a kislányom arcán (4éves), hogy mennyire együtt él a történetekkel.
Tanulságos, érzékeny történetek, amik valódi értékeket közvetítenek.

received_1059315947893835.jpeg

Ismerjétek meg Hermann Marikát. Nagy álma volt, hogy tanár legyen ez sajnos nem valósult meg, ám magára talált a mese írásban, ami mára egy egész varázslatos mesebirodalom lett.
"Mesét játszunk, mesét álmodunk.
Az álmaim azonban egyre gyarapodtak. Így kezdtem mesét írni.
Mesét, mesét, mesét. Mert megtanultam, a mese visszarepíthet oda, ahol az álmok valóra válnak, a mese megtanít újra játszani, a mese csillogó tekinteteket varázsol, a mese összeköt gyermeket felnőttet.
A mese szebbé tehet egy világot."
Ez az idézet mindent elmond Marika csodálatos lelkéről.

Teknőc Ervin nem akart óvodába menniA mesekönyv lapjain egy izgalmas, szórakoztató, ám mégis tanulságos kirándulás elevenedik meg, ahol gyermekünk játszva talál megoldásokat, olyan nehézségekre mint például az oviban maradás, vagy az oviban való alvás problémája.
A kedves történetet, az önmagukban is élvezetes mondókák, versikék és találós kérdések teszik még színesebbé, izgalmasabbá.

Forrás: bookline.hu

Polli a doktor bácsinál - avagy egy kisegér vidám gyógyulása


Polli egy vidám kisegér, akinek egyik nap megfájdult a torka. Anyukája úgy döntött elviszi őt a doktor bácsihoz.
Ennek bizony nem nagyon örült Polli, de nem volt mit tenni.
Dr. Cin rendelőjéhez érve összefutottak barátnőjével Mollival, aki éppen a doktor bácsitól jött ki.
Molli egy varázslatos tárgyat mutatott Pollinak, aki ettől a pillanattól kezdve csak arra tudott gondolni. Nagyon várta már, hogy ő legyen a következő, akit a doktor bácsi szólít.

A vizsgálat során megismerkedett sok-sok játékos mondókával.

Hogyan működik a lázmérő,
hogyan kukkant bele a torkodba a bátor spatula,
mi az a csoda mikrofon ami a doktor bácsi nyakában lóg...

A vizsgálat végén pedig megkapta azt a bizonyos tárgyat, amit Molli kezében látott.

De kisegerünk története itt még nem ér véget.
Egérpapa este varázsversikét tanított neki a szuriról.
Elmesélte az Ő kis hercegnőjének a "lyukas fogad" történetét is, ami hatására Polli nem fél már a fogorvostól sem. :)

A Polli a doktor bácsinál című mesekönyv a Lucifer reggeli készülődéséhez hasonlóan, az AnyaMesélj Könyvek sorozatban jelent meg.
A könyv aranyos, a kisgyermekek által is szerethető rajzait a Hermann Marika könyvek állandó illusztrátora, Gönczi Anikó készítette.

Forrás: bookline.hu

Malac Karcsika és a kislibák


Malac Karcsika, Gó, Lucifer és a többiek történetei tanulságosak, szórakoztatóak, hamar a gyerekek kedvenceivé válnak.

A mesék hősei megoldást mutatnak számos, a gyermekeket érintő, mindennapos problémákra is. A kalandos, fordulatokban bővelkedő mesék, játékosan járulnak hozzá a gyermekek személyiségének fejlődéséhez, és hatékony segítséget nyújtanak a szülőknek a
gyermekük nevelésében.

A gyermekkor meséi beívódnak a szívekbe, a lelkekbe és az agyakba. Ott érlelődnek, ott formálódnak valós gondolatokká, később tettekké, így alakítva mindennapjainkat.

Forrás: bookline.hu

A rút manó


A rút manó és Marci, Mókus Panni és az ő pajkos kiscicája Bonifác, Dönci és a tréfás biciklije, s a többi kedves meseszereplő történetei, a gyermekek számára szórakoztatóak, de mégis tanulságosak. A mesék a gyermekek nyelvén, olykor kacagtatva, olykor elgondolkoztatva, olyan nehézségekre keresnek megoldást, melyekkel gyermekeink is találkozhatnak. A mesékben szereplő mesehősök olyanok, mint maga a kisgyermek: olykor pajkosak, olykor dacosak, időnként tévednek is, de mégis kedvesek és tele vannak szeretettel. Hermann Marika tökéletesen beszéli az óvodások-kisiskolások nyelvét, de nem csak ezért olvasom szívesen a meséit a saját gyermekeimnek is, hanem azért mert a meséi kedvesek, a figurái szerethetőek, a történetek tanulságosak és szórakoztatóak is egyben. Minden anyukának szeretettel ajánlom! Vida Ágnes ( www.kismamablog.hu ) 

Az összes történet magával ragadó, azt vettem észre, hogy beszippantja a kislányomat az a mai mégis csodálatos világ, amit Marika megálmodott.

Szívből ajánlom ezeket a köteteket,  fantasztikus lehetőség arra, hogy egy a  tanulságos történetek felolvasása után nagyokat beszélgessünk.

A könyveket ide kattintva találjátok!

Forrás: bookline.hu

A könyveket ITT találod! https://bolt.anyameselj.hu/

Szívből ajánlom nektek ezeket a könyveket. hiszen varázslatosak, tanulságosak, magukkal ragadnak minket. Boldog vagyok, hogy rájuk találtunk, hiszen csodásakat beszélgettünk a könyvek által.

Olvasásra fel! Ne feledd minden minőségi  idő a legnagyobb kincs, amit gyermekeinkkel tölthetünk.

154732962_150680343552532_7152349941560718617_n.png

A poszt az www.anyameselj.hu támogatásával született.

Ha tetszett a bejegyzés kövess minket a facebookon és az instagrammon! Rengeteg ötlettel és tartalommal várunk. A megosztásokat és a like-okat köszönjük!


.

Szólj hozzá